ماه رمضان امسال در نروژ با مصادف شدن با تابستان که روزهای طولانی دارد، باعث شده تا مسلمانان تقریبا ۲۱ ساعت روزه بگیرند.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نروژ دارای مساحتی معادل ۲۳۲ هزار و ۹۰۰ کیلومتر مربع و جمعیتی معادل ۴ و نیم میلیون تن است. در این کشور که اغلب جمعیت آن را مسیحیان تشکیل میدهند، مسلمانان بیشترین اقلیت دینی محسوب میشوند. شهر اسلو که پایتخت این کشور است یکی از مهمترین شهرهای این کشور شمرده میشود.
علیرضا معدلی، امام مسجد امام علی(ع) اسلو در گفتوگو با ایکنا گفت: مسلمانان نروژ در ایام تابستان به دلیل طولانی بودن زمان روزهداری، مشکلاتی دارند. امسال ماه رمضان در نروژ مصادف شده است با تابستان و مسلمانان نزدیک به 21 ساعت روزه میگیرند؛ به این ترتیب که ساعت دو نصف شب وقت سحری است و ساعت 11 شب افطار است.
وی در توضیح چرایی وقوع این مسئله گفت: کشور نروژ در شمالیترین نقطه قاره اروپا قرار گرفته است که این امر منجر میشود در تابستان شب نداشته باشند و سال گذشته نیز ماه رمضان مصادف با تابستان بود و این مشکل وجود داشت.
امام مسجد امام علی(ع) در ادامه افزود: مسلمانان نروژ جهت حل این مشکل برای انجام فریضه روزه با توجه به فتوای مراجع تقلید خود عمل میکنند. در برخی مواقع، آنان با مکه مکرمه وقت خود را تنظیم میکنند.
معدلی یادآور شد: مسلمانان نروژ با توجه به سختی آب و هوا، وجود مه و باریدن برف در طول سال، با مشکلات بسیاری در تعیین آغاز ماه مبارک رمضان روبرو هستند؛ بنابراین برای پی بردن به زمان شروع ماه مبارک رمضان، به کشورهای دیگر جهان رجوع میکنند.
وی گفت: مسلمانان مقیم نروژ عملا از افطار تا سحر سه ساعت بیشتر فرصت ندارند و بعد از افطار فرصت کوتاهی برای حضور در مساجد و شرکت در برنامههای عبادی دارند. به همین دلیل طی این دو سال برنامههای ماه رمضان تقریبا کمرنگتر شده است.
وی با بیان اینکه مسلمانان نروژ با عبادت و تهیه خوراکیهای مخصوص به استقبال ماه رمضان میروند، گفت: مسلمانان این کشور در ماه رمضان از امامان جماعت و شیوخ کشورهای اسلامی بهویژه مصر دعوت میکنند که به منظور موعظه و رفع شبهات دینی به کشور نروژ سفر کنند. آنان نیز مساجد این کشور را آماده برگزاری مراسم ماه رمضان میکنند. این مسئله باعث میشود تعدادی از نمازگزاران برای ادای نماز و شنیدن دروس رمضانی به مساجد روی آورند.
امام مسجد امام علی(ع) اسلو اظهار کرد: بیشترین مسلمانان مقیم نروژ را پاکستانیها، ترکها، سومالیها، افغانها و ایرانیها تشکیل میدهند و امسال با توجه به طولانیبودن روز در نروژ اکثرا به کشورشان بازگشتهاند تا فریضه روزه را در وطن خویش انجام دهند.
وی افزود: با وجود این، همچنان حال وهوای ماه رمضان در اسلو جاری است و مساجد اهل تسنن که در اکثریت هستند برنامه تلاوت قرآن دارند. یک مسجد متعلق به شیعیان نیز در اسلو برنامه افطار، سحر و تلاوت قرآن را برای روزه داران برگزار میکند.
امام مسجد امام علی(ع) گفت: در ماه رمضان فعالیتهای خیریه در این کشور افزایش پیدا میکند؛ به طوری که مساجد سفرههای افطار ترتیب میدهند و انواع و اقسام خوراکیها در این سفرهها ارائه میشود.
وی درباره برنامه روز قدس گفت: امسال یک دیواری به طور نمادین به نام دیوار «غزه» در اینجا ایجاد کردهایم که روز قدس توسط مسلمانان خراب میشود و راهپیمایی با شکوه روز قدس را نیز همانند سالهای گدشته خواهیم داشت؛ برای اخذ مجوز برپایی این راهپیمایی از دولت نروژ مشکلی نداریم و اقدامات لازم انجام شده است.
یادآور میشود، ساعات کاری ادارات در نروژ طی ماه مبارک رمضان کمتر از ماههای دیگر است که این کمبود ساعت، پس از پایان یافتن این ماه جبران میشود. البته برخی از مخالفان دین اسلام نسبت به این اقدام نارضایتی نشان میدهند.